Oranjedijk 71
3151 XR Hoek van Holland

 

Verkocht onder voorbehoud

 
 
Kenmerken
Gebruikersoppervlak wonen:
189m2
Overige inpandige (berg)ruimte:
35.5m2
Externe bergruimte:
68.8m2
Inhoud:
785m3
Kavel oppervlak:
1430m2
Bouwjaar:
1919
Kamers:
3
Slaapkamers:
2
Type Object:
Woonhuis
Soort woning:
Vrijstaand
Type woning:
RESIDENTIAL_FARM

 


Deze vrijstaande volledig gerenoveerde woonboerderij uit 1919, heeft 2 bijgebouwen en 3 parkeerplaatsen. De woning is uniek en rustig gelegen en biedt u vele mogelijkheden. De woonkeuken kijkt uit over een prachtig polderlandschap grenzend aan de Nieuwe Waterweg. Bent u op zoek naar een unieke plek met vrij zicht, een sfeervol huis met heerlijke buitenruimte, de mogelijkheid om meer zelfvoorzienend en dichtbij de natuur te leven, dan is dit uw kans.

Begane grond
De boerderij bestaat uit 2 aaneengesloten delen, de voormalige stal en het originele woonhuis. Vanuit de hal geeft via een kleine trap toegang tot de grote woonkeuken met openslaande deuren naar het terras. Vanuit de woonkeuken leidt een trap naar de woonkamer met vide op de eerste etage. Onder de keuken bevindt zich een kelder die vanuit de hal toegankelijk is. Op de begane grond van de voormalige stal bevinden zich aangrenzend aan de hal een technische ruimte en een toilet. Een gang geeft toegang tot een badkamer met een ruime dubbele inloopdouche en de hoofdslaapkamer. De slaapkamer heeft ook een directe toegang tot de badkamer. Aan het einde van de gang is een ruime inpandige garage met wastafel en aansluiting voor de wasmachine. Vanuit de gang is de oude doorgang naar de ruime serre behouden. In de serre zijn verschillende fruitbomen aanwezig, te weten druiven, perzik, kiwi en vijgen. De serre is verdeeld in 3 delen, een druivenkas, een ruimte met waslijnen en een derde deel dat in gebruik geweest is als speelruimte. In de serre is een regenput aanwezig.


Eerste verdieping
De trap brengt u vanuit de gang naar de voormalige, volledig open hooizolder. Een prachtige ruimte met mooie oude spanten. Meerdere velux ramen (voorzien van verduisterende raambekleding) zorgen voor veel lichtinval. In deze ruimte zijn voorzieningen aanwezig om extra een badkamer en toilet te realiseren. Op de plek van het oude hooiluik is een grote schuifpui geplaatst. Hierdoor is het mogelijkheid een zelfstandige toegang te creëren.
Bijzonderheden
Er zijn 2 volledig geïsoleerde bijgebouwen aanwezig, waarvan 1 gebruik wordt als praktijkruimte en de ander als werkplaats. De praktijkruimte beschikt over een aparte wachtkamer en toilet. Er is vloerverwarming en een airco-/verwarmingsunit aanwezig. De werkplaats is voorzien van krachtstroom. Ook zijn er voorbereidingen gemaakt voor vloerverwarming en toilet. Beide ruimtes zijn door u naar eigen wens in te vullen en mogelijk geschikt te maken voor bijvoorbeeld een aanleunwoning, kantoor aan huis of B&B. Er is een grote moestuin aanwezig, omgeven door een haag van fruitbomen die in 2014 zijn aangeplant (appels, peren, pruimen en kersen). In de moestuin staat een hobbykas (5,2 x 3m). Op verschillende andere plaatsen zijn fruitbomen, druiven vijgen en kruiden aangeplant. Het perceel grenst aan een sloot van doorgaand water die in verbinding staat met een meertje. Bij de renovatie van de boerderij is gelet op energiebesparing. Het huis wordt verwarmd middels vloerverwarming, door een lucht-water warmtepomp. Er zijn zonnepanelen voor het opwekken van elektra en de ventilatie vindt plaats door middel van een warmte terugwin installatie (WTW). De woning is volledig gerenoveerd (ook alle daken) en zeer goed geïsoleerd. In de huidige gezinssituatie zijn er geen energiekosten. Zowel in de woonkeuken als op de stalzolder staat een gesloten gietijzeren houtkachel. Bent u op zoek naar een unieke plek met vrij zicht, een sfeervol huis met heerlijke buitenruimte, de mogelijkheid om meer zelfvoorzienend en dichtbij de natuur te leven, dan is dit uw kans. Bouwjaar: 1919; perceeloppervlakte: 1.430 m²; gebruiksoppervlak wonen: 189 m²; inpandige bergruimte: 35,5 m²; gebouwgebonden buitenruimte: 0 m²; externe bergruimte: 68,8 m²; inhoud: 785 m³. * Deze woning heeft energielabel: A+++; * De welput (ca. 3 m3) en regenput (ca.1,5 m3) zijn middels zuigleiding en pomp verbonden met de moestuin; tweede regenput onder terras. * Pizza oven (handgemaakt) * Buitendouche * Buitenkranen op verschillende plaatsen * Stopcontacten buiten op verschillende plaatsen * Kippenren en -hok * Buitenbad in terras * Voorzieningen zijn aanwezig binnen 2 km * Gelegen aan de rand van het Westland, nabij de kern Maasdijk