Van Beuningenstraat 98
2582 KN Den Haag

 

Verkocht onder voorbehoud

 
 
Kenmerken
Gebruikersoppervlak wonen:
188.2m2
Inhoud:
723m3
Kavel oppervlak:
131m2
Bouwjaar:
1917
Kamers:
7
Slaapkamers:
6
Type Object:
Woonhuis
Soort woning:
Tussenwoning
Type woning:
Herenhuis

 


Statig herenhuis met tuin (Z-W) gelegen op een unieke plek. Deze woning is gelegen in het Statenkwartier, aan een rustige straat. Om de hoek treft u de gezellige winkelstraat Frederik Hendriklaan, internationale scholen, (jacht)havens, de boulevard en het strand van Scheveningen. Het herenhuis is gelegen op eigen grond in beschermd stadsgezicht Statenkwartier. Deze woning dient gerenoveerd te worden.

Begane grond
Entree, vestibule met glas in lood ramen, meterkast (3 groepen), hal met trapkast en toilet met fontein, voor- en achterkamer en-suite met originele schuifdeuren en paneelkasten, dubbele deuren geven toegang tot terras en tuin. De keuken is voorzien van eenvoudig keukenblok, geiser en heeft tevens toegang tot achtertuin. De gehele begane grond is voorzien van authentieke ornamentenplafonds en gaskachels.


Eerste verdieping
Overloop met deur naar toilet, 2 ruime slaapkamers met vaste kasten en schouw, 1 kleinere slaapkamer, badkamer met ligbad en wastafel. De slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van openslaande deuren naar het platte dak.


Tweede verdieping
Overloop met deur naar toilet, 2 ruime slaapkamers met vaste kasten en schouw, 1 kleinere slaapkamer met vaste kast, badkamer.


Bijzonderheden
Bouwjaar: 1917; perceeloppervlakte: 131 m²; gebruiksoppervlak wonen: 188,2 m²; inpandige bergruimte: 0 m²; gebouwgebonden buitenruimte: 0 m²; externe bergruimte: 0 m²; inhoud: 723 m³. * Het energielabel voor deze woning is aangevraagd; * De gehele begane grond is voorzien van authentieke ornamentenplafonds; * Achtertuin van ca. 50 m² gelegen op het Zuidwesten; * Unieke ligging nabij de Frederik Hendriklaan, scholen en openbaar vervoervoorzieningen; * De Gemeente Den Haag heeft een aanschrijving opgelegd m.b.t. herstel c.q. vernieuwing van de buitengevelkozijnen, ramen, het schilder- en metselwerk en het snoeien van de beplanting in de achtertuin.