Taxatie

Als u uw woning ingrijpend wilt verbouwen, heeft u over het algemeen een taxatierapport nodig van een erkend makelaar. Ook bij de aankoop van een nieuwe woning heeft u doorgaans een taxatierapport nodig. Voor de hypotheek is dit meestal een NWWI rapport, zeker wanneer u een woning onder Nationale Hypotheek Garantie koopt.
Ook in moeilijke situaties zoals bij scheiding of fiscale afhandeling na overlijden kan een taxatierapport, of waardeverklaring, noodzakelijk zijn. U kunt hiervoor bij ons terecht. Indien wenselijk  kunnen wij vaak binnen 36 uur (op werkdagen) bij u op de stoep staan.
Taxatie aanvragen


Waardebepaling 

Wellicht zou u graag anders wonen dan u nu doet. Daar kunt u diverse redenen voor hebben. Welke reden
u ook heeft, u kunt in deze fase veel vragen hebben. De eerste vragen zijn over het algemeen van inschattende aard (wat, hoeveel, wanneer). Deze fase vinden wij één van de belangrijkste fasen. Want hier bepaalt u wat u wilt en kunt. En wat u wilt, wordt in de meest ideale situatie mede bepaald door uw mogelijkheden en soms ook beperkingen.
De waarde van uw huidige woning is hierbij een goed vertrekpunt. Graag komen we - kosteloos en vrijblijvend - bij u thuis om uw woning op waarde te schatten. U krijgt van ons de waarde van uw woning en koppelen hieraan een advies-vraagprijs. Met deze twee gegevens heeft u een goed vertrekpunt. Uiteraard kunnen wij u ook een courtagevoorstel doen voor de verkoop van uw woning.
Daarnaast adviseren wij u ten zeerste om ook uw hypotheek- en verzekeringssituatie door een onafhankelijk tussenpersoon te laten doorlichten voordat u een woning aan- of verkoopt. Zo komt u niet voor (onaangename) verrassingen te staan en bent u goed voorbereid.