Zouteveenseweg 27
2636 EG Schipluiden

 

€ 1.824.500 k.k.

 
 
Kenmerken
Gebruikersoppervlak wonen:
537m2
Overige inpandige (berg)ruimte:
47m2
Externe bergruimte:
317m2
Inhoud:
2302m3
Kavel oppervlak:
11375m2
Bouwjaar:
1650
Kamers:
1
Slaapkamers:
8
Type Object:
Woonhuis
Soort woning:
Vrijstaand
Type woning:
RESIDENTIAL_FARM

 


Dit zeer karakteristieke unieke gemeentelijke monument is een voormalige kaasboerderij uit circa 1650 en is rond 1860 voor het eerst grondig gerenoveerd. De fantastische landelijke ligging, het unieke uitzicht, de geuren en geluiden, maken dat het hier heerlijk vertoeven is. Naast de woning staat een enorme hooitas (schuur), een wagenschuur met garage en kippenschuur en onder andere een hobbykas. Aan de achterzijde heeft u tussen de wilgenbomen door uitzicht over de weilanden met koeien en schapen. De woning bestaat uit een voor- en achterhuis en heeft nog veel charmante authentieke details. Wonen en werken is op deze plek ideaal te combineren.

Begane grond
De betonnen brug geeft u toegang tot het terrein van waaruit u alle objecten kunt betreden. Het gaat om tien objecten te weten de boerderij, de wagenschuur met garage, kippenhok, hooitas, de hobbykas, schapenschuur, varkenshok, tweede kippenschuur, het houthok en de tennisbaan. De grootte van de kavel is ruim 11.000 m2. Hierop bevindt zich een bouwblok met bestemming wonen, een bestemming “groen” en een gedeelte met een agrarische bestemming. De boerderij bestaat uit een voorhuis en een achterhuis. De entree is centraal gesitueerd, met vestibule, toilet, zeer ruime centrale hal met vide (hoogte van 6,88 meter) en een houtkachel. Hier bevindt zich ook een open trap naar de verdieping. Vanuit de centrale hal loopt u via de gang naar het kantoor met bibliotheek en de zeer grote woonkamer met grote, centraal gelegen, open haard. Vanuit de woonkamer heeft u een prachtig uitzicht over de tuin en de achterzijde van het perceel. Een zijdeur geeft toegang tot de schitterende ruime tuin met diverse terrassen en een fraaie overkapping in de vorm van een hooiberg met rieten dak. Vanuit de centrale hal is ook de woonkeuken bereikbaar. Deze woonkeuken is onder andere voorzien van een fors fornuis in authentieke stijl. Fraai is de grote open haard, waarin de originele oven en de koperen heet waterteil van de hoeve nog aanwezig zijn. Vanuit de keuken heeft u ook toegang tot de kelder of pekelruimte van circa 10 x 2,74 meter groot. Deze ruimte ligt onder een deel van het voorhuis. Hier zijn de originele pekelbakken, waarin de kazen werden gepekeld, nog aanwezig. Vanuit de keuken en boven de kelder vindt u een mooie brede trap naar de bovenverdieping. De keuken geeft tevens toegang tot het “karnhok”. Hier treft u nu een ruime berging met opstelplaats voor de wasmachine en droger. Ook de HR CV combiketel (Itho Daalderop 2012) is hier gesitueerd. Aangrenzend aan de keuken, aan de voorzijde, vindt u een slaapkamer met originele bedstee. Deze is voorzien van vaste kasten en geeft toegang tot de badkamer met wastafel, douche en toilet. Een deur met daarachter een kleine trap leidt naar de opkamer (boven de kelder). Bovengenoemde ruimten zijn erg authentiek en ademen de sfeer van vroeger uit.


Eerste verdieping
Vanuit de centrale hal bereikt u via de open trap met grote vide, een grote speelzolder, een ruimte om te werken of om te recreëren. Ook hier is een bedstee en een berging te vinden. Aan de achterzijde bereikt u via een gang met grote kastenwand, de hoofdslaapkamer met een fabuleus uitzicht over de weilanden. De slaapkamer geeft toegang tot een apart toilet met fonteintje en een badkamer met bidet, wastafelmeubel met dubbele wastafel en een groot ligbad. Deze etage is, zoals eerder aangegeven, ook bereikbaar via de brede trap in de keuken. Boven de keuken ligt een lange gang met aan ene kant drie slaapkamers en aan de andere kant verschillende ruimten, met een breed wastafelmeubel, een badkamer met douche en een apart toilet met fontein. Aan het einde van deze gang liggen nog twee slaapkamers, waarvan één met wastafel. De grote boerderij is indien wenselijk, heel goed op te delen in twee afzonderlijke woningen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om in één van de hierna genoemde bijgebouwen een mooi kantoor of atelier te creëren. Wagenschuur met garage en kippenschuur: Aan de voorzijde, gelegen links van de oprit is een mooie schuur van circa 66 m2 met een grote toegangsdeur. Op dit moment is de schuur in gebruik als garage/stalling en werkschuur. Aan deze schuur zit nog een garage van circa 16,2 m2 vast. Aan de achterzijde vindt u een kippenschuur van ruim 26 m2 met uitloop naar buiten. Hooitas (Grote schuur): Naast en evenwijdig aan de boerderij, ligt een riante schuur van circa 117 m2 groot. Grote schuifdeuren bieden toegang tot deze ruimte. De schuur heeft deels een verdieping voor de hooi opslag. Aan de achterzijde van de schuur is een overkapping gesitueerd van ca. 12,6 m2 groot.
Bijzonderheden
Bijzonderheden: • Bouwjaar: circa 1650; • Perceeloppervlak: 11.375 m²; • Gebruiksoppervlakte wonen: 537 m²; • Inhoud 2.302 m³; • Overige inpandige ruimten: 18 m² (beging met HR CV combiketel ‘12) + ca. 27,4 m² (kelder); • Gebouw gebonden buitenruimte: 0 m²; • Externe bergruimte: 66 m² wagenschuur met daaraan vast 26 m² kippenschuur en 16 m² garage; 117 m² hooitas; 17 m² houtschuur; ca. 12 m² “Brommerhok”; 49,9 m² schapenschuur; 13 m² kippenschuur; • Gemeentemonument; • Monumenten zijn vrijgesteld van de plicht een energielabel te hebben; • Landelijke omgeving, maar nabij voorzieningen; • Grotendeels voorzien van enkel glas met voorzetramen; • Mogelijkheid tot splitsing in maximaal 2 wooneenheden. Voor het splitsen van de boerderij in twee woningen is een omgevingsvergunning nodig om (binnenplans) af te kunnen wijken van het bestemmingsplan; • Tennisbaan met achterstallig onderhoud; • Groot weiland. Wenst u nadere informatie, dan vernemen wij dit graag.